6. Дотримуйтеся вчення Біблії

«А ще інший ангел, третій, слідував за ними, промовляючи гучним голосом: Якщо хто поклоняється звірові та його образові й приймає знак на своє чоло або на свою руку… буде покараний у вогні й сірці» (Об’явл. 14:9,10).

 

ТАЄМНЕ МІСЦЕ ДЛЯ СУБОТИ

 

Одинадцятеро людей таємно зібралися на березі річки в Південній Європі. Тоді в цій країні адвентистам сьомого дня погрожували розправою. Натовп почув про хрещення й напав на новохрещених. На жаль, натовпом була вбита мати двох дітей.

Двома дітьми цієї жінки були 10-річний Алекс і його 8-річна сестра Марі. їхні родичі знайшли дітям прийомну сім’ю.

Після сніданку в першу суботу в їхньому новому будинку Алекс і Марі вийшли і сховалися у великій копиці сіна, щоб вивчити урок Суботньої школи та почитати Біблію. Коли вони повернулися, господар будинку побив їх.

Наступну суботу вони провели в найближчому лісі. І знову, коли повернулися, прийомний батько побив їх.

У третю суботу прийомні батьки зупинили дітей, коли вони прямували до лісу. Та щойно чоловік ударив Алекса й Марі, прийшли сусіди.

Пізніше вони повідомили владу про побачене. Прийомних батьків заарештували.

Коли настав час покарати прийомних батьків, суддя різко сказав:

– Вас битимуть так само, як ви били цих дітей!

Раптом Алекс підвівся та промовив:

– Будь ласка, судде, не дайте їх побити. Це правда, що він бив і мене, і мою сестру за те, що ми дотримувалися суботи. Але бути битим боляче. Ми знаємо. Новий Завіт закликає нас любити наших ворогів і молитися за них.

Серце судді пом’якшало. Він не дав побити прийомних батьків, але вони повинні були підписати обіцянку, що більше ніколи не турбуватимуть дітей щодо їхньої віри.

Незабаром після цього прийомний батько прийняв біблійне вчення від деяких місцевих адвентистів і хрестився. Ніхто не був такий щасливий, що він змінив своє життя, як Алекс і Марі.

______________________________________________

🧲 ПОМІРКУЙ ПРО ЦЕ:

• Які почуття викликає в тебе думка про покарання за свою віру?

• Чи можеш ти пригадати біблійні історії, коли люди були покарані за свої переконання?

🙏 ІДЕЯ ДЛЯ СЬОГОДНІШНЬОЇ MОЛИТВИ

Подякуй Господу за безліч прикладів, що свідчать про людей, які відстоювали свої переконання, чого б їм це ие коштувало. Попроси в Бога мужності чинити так само.

Залишити коментар