1. У Бога є особлива місія для тебе!

«І Він каже мені: Треба тобі знову пророкувати про народи, про язичників, про племена і про багатьох царів» (Об’явл. 10:11).

НЕБЕЗПЕКА НА АЛЯСЦІ

У небезпеці опинилося все місто Ном на Алясці. Це був 1925 рік, і в Номі, що недалеко від полярного кола, був лише один лікар.

– Я вважаю, що у вашої дитини тонзиліт, – сказав лікар Кертіс Уелч кільком батькам.

Проте кількість випадків з подібними симптомами зростала, і чоловік засумнівався: а якщо він помиляється? Коли люди почали вмирати, він знав правду: на місто непомітно насувалася епідемія смертельної хвороби під назвою дифтерія.

– У нас немає необхідних медикаментів, – пояснив лікар Уелч.

А найближчі ліки були за сотні кілометрів! Ном був повністю оточений кригою, тому кораблі були не в змозі допомогти. Кілька літаків, які могли б здійснити політ, були розібрані на частини на зиму. А снігоходів ще не винайшли!

Лікар Уелч надіслав відповідним органам влади телеграму:

«ЕПІДЕМІЯ ДИФТЕРІЇ МАЙЖЕ НЕМИНУЧА. МЕНІ ТЕРМІНОВО ПОТРІБЕН ОДИН МІЛЬЙОН ОДИНИЦЬ АНТИТОКСИНУ ВІД ДИФТЕРІЇ* *.

Тим часом за сотні кілометрів необхідну кількість ліків було врешті-решт зібрано. Але як вони потраплять до Нома? Чоловік на ім’я Марк Саммерс запропонував їхати на собачих упряжках. Це була єдина надія вчасно дістатися до Нома. щоб уникнути жахливого спалаху дифтерії.

Подорож від відправної точки, Ненана, до Нома становила 1085 кілометрів. Зазвичай поїздка займала приблизно ЗО днів. Однак її потрібно було значно скоротити.

Бувалі погоничі, які зазнали обмороження й багато іншого, їхали на собачих упряжках небезпечними гірськими хребтами крізь сліпучі хуртовини, швидко просуваючись уперед.

Місія завершилася успішно! На загальний подив, уся поїздка зайняла лише п’ять з половиною днів! Однак довелося заплатити сумну ціну, адже загинуло щонайменше п’ять собак.

У Номі від дифтерії померло менше 10 осіб, і це в місті з населенням близько 1300 осіб, а в прилеглих районах – 10 000 осіб! І все завдяки вчасно виконаній рятувальній місії.


🧲 ПОМІРКУЙ ПРО ЦЕ:

• Ми посилали тебе коли-небудь з особливою місією? Якою вона була?

•  Яка твоя думка щодо того, що ти належиш до особливої групи, покликаної допомогти іншим підготуватися до повернення Ісуса?

🙏 ІДЕЯ ДЛЯ СЬОГОДНІШНЬОЇ MОЛИТВИ

Подякуй Богу за те, що Він запросив тебе стати частиною Його місії останнього часу. Попроси Його допомогти тобі краще зрозуміти вістки застереження. І те, як ти можеш поділитися ними з іншими.

Залишити коментар